لا تختموا بغیر الفضه فان رسول الله علیه و آله قال" جز انگشتر نقره بدست مكنید زیرا پیامبر فرمود خدا پاك نكند دستی كه در آن انگشتر آهن باشد.
نقره صد ها بار بیش از سایر مواد ضد عفونی كننده موثر است و 650 میكروب را از بین می برد .
شاید خود شما كه همیشه یك انگشتر نقرهبا نگین عقیق در دست دارید ,اطلاع نداشته باشید كه چه خاصیت بزرگی در این فلز گرانبها هست وچگونه بدون اینكه خود بدانید مراقب سلامت شماست.اخیرا" دكتر هاری ماركراف استاد پزشكی دانشگاه سانت دویس پس از آزمایشهای متعدد اعلام كرد كه نقره صدها بار بیش از سایر داروهای ضد عفونی و ضد میكرب , میكربها را از بین می برد در حالیكه نقره به تنهایی می تواند 650 میكرب را نابود كند بدون اینكه مانند دیگر ضد عفونیها عوارض بعدی بر جای گذارد.
استاد دیگری بنام چالز فوكس دارویی از نقره تهیه كرده است به نام سولفادیازین نقره , كه در معالجه سر ما خوردگی و جوش های پوستی و در هفتاد در صد سوختگیهای جلدی مورد استفاده قرار می گیرد .همچنین شر كت های هواپیمایی انگلستان , سویس , آلمان , اسكاندیناوی, فرانسه ,كانادا , ایتالیا , ژاپن و... از آن در داخل هواپیما به عنوان یك میكرب كش قوی استفاده می كنند . حتی در سویس برای ضد عفونی كردن آب آشامیدنی شهر از نقره استفاده می كنند. فضه ( نقره ) در تفریح و دلگشایی قلب , نزدیك به یا قوت است .
برای بد بویی دهان و رفع رطوبتهای لزج و عفونت بلغم و مالیخولیا , دیوانگی , وسواس , سرفه , استسقا , طحال , سنگ مثانه و كلیه ها سودمند است . ضمادش تحلیل برنده ورمها و با جیوه كشته شده برای رفع بواسیر مفید است .نقره در داروهای چشم جهت روشنایی و تقویت چشم سودمند است , مصلح ضرر نقره , كتیرا است . گوگرد خام باعث سیاهی آن می شود اما مالیدن نمك رفع سیاهی آن كند فلز سیم با گوگرد در حرارت سولفور دارژان بوجود می آید ارنگ این واكنش شیمیایی به شرح زیر است.
در حدیث معتبر از امام موسی (ع) سوال کردند که به چه علت حضرت امیر المومنین (ع) انگشتر دردست راست می کردند؟فرمود زیرا که آنحضرت پیشوای اصحاب یمین است که در قیامت نامه هایشان را به دست راست می دهند.
وحضرت رسول (ص) انگشتر را دردست راست می کردندواین علامتی است برای شیعیان ما که به این علامت ایشان را می شناسند وبه محافظت کردن در وقت نمازهای پنجگانه وبه دادن زکات وبه قسمت کردن مال خود با برادران مومن خود وامر به نیکی ها کردن ونهی از بدی ها کردن واز حضرت امیرالمومنین (ع) منقول است که حضرت جبرئیل به حضرت رسول (ص) گفت هرکه انگشتر در دست راست کند وغرضش سنت ومتابعت تو باشد وببینم او را که در قیامت متحیر مانده است دستش بگیرم وبه تو به حضرت امیرالمومنین برسانم.
واز حضرت صادق (ع) منقول است که از سنت پیغمبران انگشتر در دست راست کردن است واز حضرت امیرالمومنین (ع) فرمود هر که انگشتری دردست چپ داشته باشد که نام خدا در آن باشد دروقت استنجا بدرآورد ودر دست دیگر کند واز حضرت صادق (ع) منقول است که حضرت رسول(ص) نهی فرمود از انگشتر دردست شهادت کردن وانگشت میان واز حضرت صادق(ع) منقول است که انگشتر را به بند پایین انگشت برسانید ودرروایتی وارد شده است که انگشتر به سرانگشت کردن عمل قوم لوط است.